Koe & Haas dus ook niet! Er was eens een idee. Een eigen bedrijf speelde al door mijn hoofd sinds ik in kleine jongen was. Opgroeiend in Haarlem als kleinzoon van een Opa die gek op me was. Wiens auto ik nog eens de greppel in liet rijden, omdat ik mocht sturen van hem bij een vakantiehuisje. Diezelfde opa was kruidenier. Die had zijn eigen zaak! Wat ook weer niet heel gek was in die jaren. Maar dat leek mij dus ook wel wat. Nou ja, niet die kruidenierszaak. Dat leek me niet haalbaar. Niet bestendig businessmodel zat toen nog niet in mijn woordenschat.

Vele jaren later, was het kleine mannetje een jaar of 36. En niet zo klein meer, maar ook niet overdreven groot. Vele ervaringen rijker. Veel gezien van de wereld, leuke maar ook minder toffe dingen mogen meemaken, getrouwd (heeeeeeel leuk!), na 33 jaar vertrokken uit mijn geliefde stadje Haarlem, veel verschillende mensen ontmoet en vooral ook veel verschillen meegemaakt bij bedrijven. Maar ook één gemeenschappelijke deler. Vaak valt of staat je ervaring met die persoon tegenover je. Zit die goed in z’n vel, hoe reageren collega’s op elkaar, lossen ze iets op voor je als er iets aan de hand is, voegen ze wat toe aan de organisatie of überhaupt aan hun eigen leven?

En toen wist ik het. Want ik weet hoe de Koe een Haas vangt. En die kennis besloot ik vanaf begin 2012 te delen met anderen. Wil je dat ook weten? Of wil je een uitgebreidere variant van dit uittreksel? Neem contact op via ikwilmeerweten@koe-haas.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s